ارتباط روغن ماهي و ميكروبهاي روده
رژيمهايغذايي سرشار از روغن ماهي درمقايسه با رژيمهاي حاوي روغنحيواني (خوك)، باكتريهاي كاملاً متفاوتي را در رودهي موش توليد ميكنند. محققان اين ميكروبها را به بدن موش ديگري منتقلكردند تا تأثير آنرا در سلامت حيوان مشاهده كنند.
نتايج نشانميدهد كه باكتريهاي روده (ميكروبيوتا)، تاحدودي عامل اثر مفيد روغنماهي و اثرات مضرچربي حيواني (خوك) ميباشند.
موشي كه ميكروبهايروده همراه با رژيم روغنماهي را دريافت كرده بود، درمقايسه با موشي كه ميكروبهاي رودهي مرتبط با روغن حيواني (خوك) را گرفته بود، دربرابر اضافهوزن مرتبط با رژيم و پديدهي التهاب در بدن حفاظت شده بود. اين يافته نشانميدهد كه ميكروبهاي روده يك عامل مستقل تشديد التهاب همراه با چاقي مفرط ناشياز رژيمغذايي بوده و اميد ميرود كه مصرف پروبيوتيك بتواند به مقابله با رژيمهاي چرب كمككند. محققان در صدد تعيين نقش مستقيم ميكروبهايروده در تفاوتهاي متابوليك همراه با رژيمهاي حاوي چربيهاي سالم ميباشند.
برچسب: روغن ماهي،
ادامه مطلب